ua en ru

VimpelCom розмістив євробонди трьома траншами на 2,2 млрд дол

VimpelCom Ltd. розмістив облігації на міжнародному борговому ринку в три транші. Загальна сума розміщення склала 2,2 млрд дол, передає РБК з посиланням на Reuters.

Обсяг першого траншу становив 500 млн дол., термін його погашення - до 1 березня 2017 р. Прибутковість траншу склала 6,25% річних, у той час як прибутковість другого траншу обсягом 1,5 млрд дол. терміном погашенням до 1 березня 2022 р. склала 7,50% річних. Третій транш компанії склав 200 млн дол., термін його погашення - до 29 червня 2014 р., Ставка купона по ньому - 3-місячний Libor плюс 400 базисних пунктів.

Мета розміщення - рефінансування кредитної лінії від ряду західних банків, яка була залучена для фінансування покупки активів Wind Telecom. Організаторами розміщення виступили Barclays Bank Plc., BNP Paribas, Citigroup Global Markets Limited, HSBC Bank Plc., ING Bank і Royal Bank of Scotland.

Нагадаємо, VimpelCom Ltd. 15 квітня поточного року завершив угоду з купівлі телекомунікаційних активів Wind Telecom єгипетського бізнесмена Нагіба Савіріса. У рамках угоди VimpelCom через Wind Telecom став власником 51,7% акцій єгипетського телекомунікаційного холдингу Orascom Telecom Holding SAE (OTH) і 100% акцій третього за величиною оператора стільникового зв'язку Італії Wind Telecomunicazioni SpA. Як очікується, в результаті поглинання нова компанія, яка буде представлена ​​в 20 країнах, стане шостим за чисельністю клієнтів мобільним провайдером в світі (сукупна абонентська база об'єднаної компанії на кінець 2010 р. склала б 181 млн осіб).

VimpelCom Ltd. - Об'єднана телекомунікаційна компанія, утворена в результаті злиття російського оператора ВАТ "Вимпелком" і українського ЗАТ "Київстар". За підсумками операції з Wind Telecom основними акціонерами VimpelCom є норвезька Telenor - 31,7% економічних прав і 25% голосуючих акцій, російська Altimo (управляє телекомунікаційними активами "Альфа-груп") - 31,4% економічних прав та 25% голосів. Колишні акціонери Wind Telecom володіють 18,8% економічних прав і 29,6% голосуючих акцій. Чистий прибуток Vimpelcom Ltd. по US GAAP за I квартал 2011р. в порівнянні з аналогічним показником 2010 р. виросла на 55% - до 590 млн дол. Чиста операційна виручка склала 2,7 млрд дол. і збільшилася на 23% в порівнянні з I кварталом 2010 р. З урахуванням активів Wind Telecom чиста операційна виручка Vimpelсom Ltd. по проформі в I кварталі 2011р. склала 5,5 млрд дол.