ua en ru

VimpelCom планує розмістити євробонди для рефінансування кредитної лінії на 2,5 млрд дол

VimpelCom Ltd. оголосив про намір розмістити облігації на міжнародному борговому ринку для рефінансування кредитної лінії від ряду західних банків на 2,5 млрд дол., яка була залучена для фінансування покупки активів Wind Telecom, випливає з матеріалів VimpelCom, передає РБК.
Обсяг розміщення, прибутковість і терміни погашення паперів поки не визначені.Гарантом по єврооблігаціях виступить ВАТ "Вимпел-Комунікації" - дочірня компанія VimpelCom.
У березні ц.р. VimpelCom залучив бридж-кредит в обсязі до 2,5 млрд дол. від групи міжнародних банків (включаючи Barclays Capital, BNP Paribas, Citibank, ING Bank, HSBC і Royal Bank of Scotland) з погашенням в березні 2012 р. На сьогоднішній день з кредитної лінії вибрано 2,2 млрд дол. За рахунок цієї позики VimpelCom профінансував угоду купівлі Wind Telecom, закриту в квітні ц.р., а також рефінансував ряд боргових зобов'язань компаній з групи Wind Telecom.
Організаторами розміщення призначені Barclays Bank Plc., BNP Paribas, Citigroup Global Markets Limited, HSBC Bank Plc., ING Bank і Royal Bank of Scotland.
За даними джерел Reuters, єврооблігації VimpelCom будуть розміщені двома траншами - з погашенням у лютому 2017 р. і в лютому 2022 прайсинг очікується сьогодні, вказало джерело в банківських колах.
VimpelCom Ltd. 15 квітня ц.р. завершив угоду з купівлі телекомунікаційних активів Wind Telecom єгипетського бізнесмена Нагіба Савіріс. У рамках угоди VimpelCom через Wind Telecom став власником 51,7% акцій єгипетського телекомунікаційного холдингу Orascom Telecom Holding SAE (OTH) і 100% акцій третього за величиною оператора стільникового зв'язку Італії Wind Telecomunicazioni SpA. Як очікується, в результаті поглинання нова компанія, яка буде представлена в 20 країнах, стане шостим за чисельністю клієнтів мобільним провайдером в світі (сукупна абонентська база об'єднаної компанії на кінець 2010р. Склала б 181 млн чоловік).
VimpelCom Ltd. - Об'єднана телекомунікаційна компанія, утворена в результаті злиття російського оператора ВАТ "Вимпелком" і українського ЗАТ "Київстар". За підсумками операції з Wind Telecom основними акціонерами VimpelCom є норвезька Telenor - 31,7% економічних прав і 25% голосуючих акцій, російська Altimo (управляє телекомунікаційними активами "Альфа-груп") - 31,4% економічних прав та 25% голосів. Колишні акціонери Wind Telecom володіють 18,8% економічних прав і 29,6% голосуючих акцій. Чистий прибуток Vimpelcom Ltd. по US GAAP за I квартал 2011 р. порівняно з аналогічним показником 2010 р. виріс на 55% - до 590 млн дол. Чиста операційна виручка склала 2,7 млрд дол. і збільшилася на 23% в порівнянні з I кварталом 2010 р. З урахуванням активів Wind Telecom чиста операційна виручка Vimpelсom Ltd. по проформі в I кварталі 2011 р. склав 5,5 млрд дол.