ua en ru

"Відродження" просить президента визначити як невідкладний законопроект про соцвиплати сім'ям з дітьми

"Відродження" просить президента визначити як невідкладний законопроект про соцвиплати сім'ям з дітьми Фото: vidrodzhennya.org.ua

Нардепи також просять Кабмін розробити держпрограму розвитку української сім'ї

Народні депутати групи "Партія "Відродження" закликали президента України визначити як невідкладний для розгляду в парламенті законопроект №6063-д про посилення соціального захисту сімей з дітьми, а Кабінет міністрів – розробити державну комплексну програму розвитку української сім'ї. Про це заявив перший заступник голови партії "Відродження" Володимир Пилипенко під час прес-конференції на тему "Перспективи прийняття законопроекту №6063-д про підвищення соціальних гарантій сім'ям з дітьми", передає прес-служба політсили.

У заході також взяли участь народні депутати групи "Партія "Відродження" Андрій Шипко та Василь Гуляєв, багатодітна мама з Канева Любов Вдовиченко.

За словами Пилипенка, з 29 серпня на сайті Адміністрації президента України тривав збір підписів під петицією, в якій главу держави просили визначити законопроект №6063-д як невідкладний. В результаті петицію підтримали 6495 громадян.

"Це говорить про те, що люди дійсно чекають від президента змін у сфері забезпечення сімей з дітьми та сподіваються на прийняття парламентом цього законопроекту. Також слід зазначити, що процедура реєстрації на сайті петицій Адміністрації президента насправді є ускладненою. За час, поки йшов збір підписів, тисячі людей скаржилися, що не можуть підтримати законопроект "Відродження". Але я хочу подякувати кожному, хто все ж приєднався, кому це вдалося, адже ви поставили свій підпис "за" краще майбутнє для наших дітей, а значить, і для всієї України. Тому ми ще раз звертаємося до Президента і просимо визначити законопроект №6063-д як невідкладний для розгляду у Верховній Раді", – сказав Пилипенко.

За словами народного депутата Василя Гуляєва, на прийняття законопроекту №6063-д дійсно чекають тисячі людей в регіонах.

"Ми вважаємо, що дуже ефективною буде норма про збільшення допомоги при народженні дитини. Люди також очікують безкоштовного харчування у школах і дитсадках. Повірте, для тисяч українських сімей, особливо багатодітних, це – реальна допомога. Підтримка державою молодих сімей повинна бути системною. Вже три роки поспіль ця тема відсувається на другий план або ж піднімається тільки перед виборами. Ми вважаємо це неприйнятним", – підкреслив Гуляєв.