ua en ru

ВГСУ відмовився повернути кінотеатр "Зоряний" в Києві у комунальну власність

ВГСУ відмовився повернути кінотеатр "Зоряний" в Києві у комунальну власність Фото: кінотеатр "Зоряний"

Суд прийняв рішення 1 липня

Вищий господарський суд України (ВГСУ) відмовився повернути в комунальну власність будинок на вул. Московська 31/33 в Києві, яке належить ТОВ "Кіноцентр "Зоряний". Про це йдеться в постанові суду.

Кінотеатр було приватизовано ТОВ "Кіноцентром "Зоряний" у 2003 р. За умовами договору новий власник повинен був зберігати основний профіль діяльності комплексу. У разі невиконання умов договору він може бути розірваний.

В ході перевірки виконання умов договору у 2005 р. було виявлено, що з квітня 2004 р. по лютий 2005 р. покупець не дотримувався основного профілю діяльності. Директор кінотеатру направив до Фонду державного майна заяву, де послався на проведення в будівлі ремонту і підготовки до відкриття.

Результати перевірки було скасовано судом у 2008 р.

Господарський суд Києва і Київський апеляційний господарський суд не задовольнили позов прокуратури. ВГСУ залишив у силі судові рішення попередніх інстанцій.

Нагадаємо, 21 квітня Київський апеляційний господарський суд залишив приміщення кінотеатру по вул. Московській у власності ВАТ "Кіноцентр "Зоряний", який належить колишньому голові Державного управління справами Андрію Кравцю.

У червні стало відомо, що Генеральна прокуратура України (ГПУ) перевіряє причетність колишнього глави Державного управління справами Андрія Кравця до незаконного заволодіння Межигір'я та інших злочинів Віктора Януковича, однак поки Кравцю не висували звинувачень.