ua en ru

Апеляційний суд залишив "завгоспу Януковича" кінотеатр "Зоряний" в Києві

Апеляційний суд залишив "завгоспу Януковича" кінотеатр "Зоряний" в Києві Фото: екс-глава Держуправління справами Андрій Кравець

За часів Януковича в кінотеатрі проводилися з'їзди Партії регіонів

Київський апеляційний господарський суд залишив приміщення кінотеатру по вул. Московській у власності ВАТ "Кіноцентр "Зоряний", який належить колишньому голові Державного управління справами Андрію Кравцю. Про це йдеться в постанові суду від 21 квітня.

"Рішення господарського суду р. Києва від 02.03.2015 року по справі № 910/28855/14 залишити без змін, а апеляційну скаргу першого заступника прокурора рм. Києва - без задоволення", - йдеться в документі.

Зазначимо, Кравець був директором ВАТ "Кіноцентр "Зоряний" у 2003-2006 роках, він також був членом Партії регіонів. У ЗМІ його називали "завгоспом Януковича". З 2006 р. і до початку лютого 2015 р. директором "Кіноцентру "Зоряний" була дружина Кравця - Марина Пелих.

Під час перебування в приватній власності у "Зоряному" проводилися з'їзди і наради Партії регіонів.

Договір купівлі-продажу цілісного майнового комплексу комунальної власності площею 4284,2 кв. м (вул. Московська (Суворова) 31/33А) між регіональним відділенням ФДМУ та ВАТ "Кіноцентр "Зоряний" був укладений у липні 2003 р.

В грудні 2014 р. заступник прокурора Києва через суд зажадав розірвати договір і повернути кінотеатр у комунальну власність. Причиною позову, за даними прокуратури, стали результати перевірки ФДМУ в 2008 р., яка виявила, що власник будівлі порушив умови договору в частині збереження профілю приміщення.

2 березня 2015 р. госпсуд Києва відмовив у задоволенні позову, проте прокуратура подала апеляційну скаргу.

Нагадаємо, раніше суд зобов'язав "Мостобуд" повернути кошти на будівництво Подільсько-Воскресенського мосту.