ua en ru

Ветерани АТО вимагають припинити депутатські повноваження Рибалки

Ветерани АТО вимагають припинити депутатські повноваження Рибалки Фото: акція протесту ветеранів АТО

Активісти звернулися до Парубія

У приміщенні комітетів Верховної Ради України відбувається акція протесту ветеранів АТО з вимогою припинити депутатські повноваження народного депутата з фракції Радикальної партії Олега Ляшка Сергія Рибалки. Про це йдеться у відповідному сюжеті телеканалу NewsOne.

"Ми бачили документи, які підтверджують роботу в Липецьку фабрик снеків, які випускають продукцію депутата Рибалки... Працюють фабрики, сплачують податки на території агресора. Сьогодні ми звертаємося до спікера парламенту з тим, щоб зняти повноваження с депутата Рибалки", - заявив ветеран АТО Георгій Куц.

За його словами, учасники акції неодноразово вимагали від влади звернути увагу на діяльність "радикала".

"Ми неодноразово зверталися і в прокуратуру, і в СБУ, щоб провели розслідування. Ми зверталися до голови фракції Олега Ляшка, який пообіцяв, що будуть вжиті заходи, що буде проведено розслідування... Ми чекаємо. Місяць чекаємо...", - зазначив Куц.

Крім того, активісти заявили про готовність довести справу до логічного завершення. "Йде війна. А ми тут даємо можливість розвивати бізнес і платити в офшори гроші. Я вважаю, що це неправильно... За справедливістю, за відповіддю звертаємося до Парубія. І будемо стояти, чекати, поки не складе депутатський мандат Рибалка", - сказав Куц.

Зазначимо, причиною акції стала інформація у ЗМІ про те, що нардеп Рибалка володіє фабрикою з виробництва снеків і сухариків в російському Липецьку.

Нагадаємо, раніше про наявність бізнесу на території Російської Федерації у нардепа Рибалки заявляла лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко. Зокрема, за словами Тимошенко, Рибалка, який є головним спонсором РПЛ, "в Липецьку має обширний бізнес".

Крім того, в Раді заявляли про необхідність створити тимчасову слідчу комісію для розслідування можливих незаконних дій радикала.