ua en ru

Верховний суд РФ визнав законним рішення про недопуск Навального на вибори

Верховний суд РФ визнав законним рішення про недопуск Навального на вибори Фото: Олексій Навальний (navalny.feldman.photo)

Суд відхилив скаргу російського опозиціонера на відповідне рішення ЦВК

Верховний суд Росії визнав законним рішення Центрвиборчкому про недопуск засновника Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Олексія Навального до майбутніх президентських виборів у якості кандидата. Про це повідомляє "РИА Новости".

"Верховний суд Росії не знаходить підстав для задоволення зазначених вимог", - оголосив рішення суддя.

Водночас захист Навального вже заявив, що буде оскаржувати відмову ЦВК допустити його до виборів у Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ).

"Ми проведемо всі юридичні етапи, всі юридичні процедури. Будемо (домагатися оскарження), безумовно. Протягом п'яти днів оскаржимо", - заявив юрист ФБК Іван Жданов.

Сам Навальний, коментуючи рішення Верховного суду, написав у своєму Twitter, що не визнає вибори без конкуренції і знову закликав до "страйку виборців". Він також додав, що таких суддів, які розглядали його скаргу, "треба самих судити".

Нагадаємо, 25 грудня 2017 року ЦВК Росії відмовила в реєстрації Навального кандидатом. Своє рішення члени комісії пояснили непогашеною судимістю опозиціонера по "справі "Кіровлісу". 28 грудня Навальний подав позов на рішення ЦВК до Верховного суду.