ua en ru

Верховний суд зобов'язав "Укрнафту" виплатити 2,1 млрд гривень податкового боргу

Верховний суд зобов'язав "Укрнафту" виплатити 2,1 млрд гривень податкового боргу Фото: суд зобов'язав "Укрнафту" виплатити 2,1 млрд гривень податкового боргу (фото з відкритих джерел)

Загальна заборгованість підприємства перед державою становить 13,8 млрд гривень

Верховний суд України зобов'язав ПАТ "Укрнафта" погасити 2,1 млрд гривень податкового боргу. Про це повідомляє прес-служба Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби України.

Своїм рішенням ВСУ скасував рішення судів апеляційної та вищої інстанції щодо зобов'язання опису природного газу ПАТ "Укрнафта", видобутого підприємством в 2006 році і спожитого населенням у 2006-2008 роках.

Згідно з рішенням суду, ДФС має право зробити повний комплекс заходів, спрямованих на стягнення податкової заборгованості з "Укрнафти", яка на даний момент становить близько 13,8 млрд гривень.

Ці борги перед бюджетом по податку на прибуток, ПДВ і рентними платежами, яка утворилася протягом 2015-2017 років.

За даними ДФС, тільки протягом 2017 року, у зв'язку з несплатою податків до бюджету, податковий борг підприємства збільшився на 1,2 млрд гривень. Весь цей час всі дії Офісу ВПП ДФС про стягнення податкового боргу блокувалися ПАТ "Укрнафта" і оскаржуються в судовому порядку.

У свою чергу в "Укрнафті" стверджують, що рішення ВСУ не остаточне, а справу направлено на повторний розгляд судом першої інстанції.

Нагадаємо, станом на кінець вересня, прострочений податковий борг Публічного акціонерного товариства "Укрнафта" перед державним бюджетом становить 12,2 млрд гривень.