ua en ru

У Раді нарахували понад сотню "кнопкодавів"

У Раді нарахували понад сотню "кнопкодавів" Фото: народний депутат "кнопкодавить" (УНІАН)

Найбільша кількість "кнопкодавів" у фракції партії БПП "Солідарність"

Серед народних депутатів Верховної Ради України восьмого скликання нарахували 102 "кнопкодава". Про це повідомляє громадський рух "Чесно".

Так, найбільша кількість "кнопкодавів" у фракції партії БПП "Солідарність" - 31 депутат. За три роки вони вдались до таких порушень 111 разів. На другому місці у рейтингу політична партія "Народний фронт" - 23 її депутатів були помічені біля пультів для голосування інших депутатів 63 рази. За кількістю депутатів-порушників на третьому місці партія "Відродження", 18 народних обранці якої "кнопкодавили" 76 разів.

У Раді нарахували понад сотню "кнопкодавів"У Раді нарахували понад сотню "кнопкодавів"У Раді нарахували понад сотню "кнопкодавів"
Фото: дослідження "Чесно"

Із партії "Опозиційний блок" 12 депутатів порушили Конституцію 27 разів та опинилися на 4 місці антирейтингу. У "Радикальній партії Олега Ляшка" виявлено 9 депутатів, котрі вчинили 26 випадків "кнопкодавства" та опинилися у рейтингу на 5 місці.

Шосту та сьому сходинку посіли нардепи із фракції "Воля народу" (6 порушників) та позафракційні депутати (3) - вони вчинили "кнопкодавство" по 9 разів.

Як зазначає "Чесно", депутати фракції партії “Батьківщина” та “Самопоміч” за "кнопкодавством" помічені не були жодного разу.

Нагадаємо, у жовтні громадських рух "Чесно" опублікував дані щодо відвідувань народними депутатами ранкових засідань парламенту, за результатми яких виявилося, що 20% народних обранців пропустили ранкову сесію, під час якої мало розглядатися питання медичної реформи.