ua en ru

Верховна Рада визнала нелегітимними вибори в Держдуму РФ

Верховна Рада визнала нелегітимними вибори в Держдуму РФ Фото: спікер Ради Андрій Парубій

"За" проголосували 264 депутатів з необхідних 226

Верховна Рада України підтримала за основу і в цілому проект постанови №5135 "Про Заяву Верховної Ради України з приводу невизнання Україною легітимності виборів у Державну Думу Федеральних Зборів Російської Федерації сьомого скликання, їх результатів і правових наслідків, і відповідно, складу, повноважень, актів і рішень Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації сьомого скликання". За документ проголосували 264 депутата Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Не визнавати легітимність виборів в Державну Думу Федеральних Зборів Російської Федерації сьомого скликання, їх результатів і юридичних наслідків, і відповідно, складу, повноважень, актів і рішень Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації сьомого скликання", - йдеться в тексті постанови.

Голосування

Фото: результати голосування

Так, ВР звертається до Ради Безпеки та Генеральної Асамблеї ООН, парламентів іноземних держав, парламентських асамблей міжнародних організацій з закликом не визнавати легітимність виборів в Держдуму РФ, їх результатів і правових наслідків, і відповідно, складу, повноважень, актів і рішень Держдуми.

Згідно з постановою, голові Верховної Ради України доручено невідкладно надіслати текст заяви до Ради Безпеки та Генеральної Асамблеї ООН, парламентів іноземних держав, парламентських асамблей міжнародних організацій.

Постанова набирає чинності з дня його прийняття.

Нагадаємо, ОБСЄ відзначила численні порушення на виборах в Держдуму РФ.