ua en ru

Угорщина може вийти з переговорів ООН щодо міграції

Угорщина може вийти з переговорів ООН щодо міграції Фото: Петер Сійярто (flickr.com/mfa_lithuania)

Переговори по Нью-Йоркській Декларації ООН повинні початися в лютому

Угорщина може вийти з переговорів Організації Об'єднаних Націй (ООН) з питань міграції через побоювання, що проимімгрантська політика організації суперечить інтересам безпеки країни. Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, передає Politico.eu.

"ООН хоче створити угоду, стимулювати міграцію, а у нас протилежна точка зору, і якщо в першому проекті в лютому мова про це ... то виникає питання - чому ми повинні брати участь у цій дискусії?" - сказав міністр.

Як відомо, переговори з Нью-Йоркської Декларації ООН повинні початися в лютому. Наголошується, що метою переговорів є прийняття остаточного комплексу заходів до кінця 2018 року.

"Якщо не буде зрушень у позитивний бік - у бік позиції Угорщини в першому проекті ООН з комплексу заходів, то буде запущений процес виходу Угорщини з серії переговорів", - сказав Сійярто.

Нагадаємо, Австрія та Угорщина, враховуючи значну кількість нелегальних мігрантів, які прибувають до Європи, наполягають на посиленні охорони зовнішніх кордонів Європейського союзу.