ua en ru

Венеціанська комісія ухвалила висновок щодо законопроекту про прокуратуру

Європейська комісія "За демократію через право" (Венеціанська комісія) ухвалила висновки з рекомендаціями щодо проекту закону України "Про прокуратуру".

Європейська комісія "За демократію через право" (Венеціанська комісія) ухвалила висновки з рекомендаціями щодо проекту закону України "Про прокуратуру". Про це повідомляє прес-служба народного депутата України, члена Венеціанської комісії від України Сергія Ківалова.

"Експерти комісії дали детальний висновок на законопроект, надавши нашій державі детальні рекомендації щодо його удосконалення, зазначивши, що проект містить досить прогресивні положення, в порівнянні з попередніми проектами", - йдеться в повідомленні.

Комісія звернула увагу української влади на необхідність внесення змін до статті 106 Конституції України стосовно положень про те, що Президент може звільнити Генерального прокурора тільки при наявності конкретних підстав за результатами справедливого судового розгляду.

У статтю 121 Конституції України комісія рекомендує внести зміни щодо виключення функцій представництва інтересів фізичних осіб, а в статтю 122 пропонується внести зміни щодо виключення положення про вотум недовіри Генпрокурору.

При цьому у висновках комісія зазначила, що підготовка конституційних змін не повинна заважати прийняттю проекту закону про прокуратуру в рамках існуючих конституційних положень.

Президент Венеціанської комісії Джанні Буккікіо сказав про те, що реформа прокуратури - це правильний крок, і такі кроки мають бути продовжені.