ua en ru

Британія виступає за внесення "Новачка" до Конвенції про заборону хімічної зброї

Британія виступає за внесення "Новачка" до Конвенції про заборону хімічної зброї Фото: ОЗХО (flickr.com/opcw)

У Британії вважають, що це допоможе зміцнити міжнародну безпеку після атаки в Солсбері

Велика Британія в Організації із заборони хімічної зброї підтримала ініціативу про внесення доповнення до відповідної Конвенції, що дозволио б внести в неї нервово-паралітичну речовину "Новачок". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на постійне представництво Великої Британії при ОЗХО у Twitter.

"Сьогодні Велика Британія підтримала ініціативу в ОЗХО з оновлення доповнення до Конвенції про хімічну зброю, щоб внести в неї нервово-паралітичну речовину "Новачок". Це допоможе зміцнити міжнародну архітектуру, що забороняє використання хімічної зброї після атаки в Солсбері", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, на початку вересня ОЗХО у своїй доповіді про застосування хімзброї в британському місті Еймсбері підтвердила, що британка Дон Стерджес померла від контакту з тією ж речовиною ("Новачок"), від якої раніше постраждали в Солсбері колишній полковник російської розвідки Сергій Скрипаль і його дочка Юлія.

Нагадаємо, в Європейському союзі повністю підтримують наділення Організації із заборони хімічної зброї атрибутивними функціями, що дасть право організації на встановлення відповідальних за застосування хімічної зброї.