ua en ru

Велика Британія проведе розслідування діяльності Deutsche Bank у Росії

Велика Британія проведе розслідування діяльності Deutsche Bank у Росії Фото (Reuters): британський орган фінансового нагляду FCA

Причина - "дзеркальні" торгові угоди, які проводилися в Москві і Лондоні

Влада Великої Британії проведе розслідування щодо можливого порушення в Deutsche Bank законодавства щодо боротьби з відмиванням грошей у діяльності банку в Росії, повідомляє Financial Times.

За інформацією видання, причиною інтересу з боку британського регулятора - органу фінансового нагляду FCA - стали "дзеркальні" торгові угоди, які проводилися в Москві і Лондоні.

Про подібні угоди повідомлялося у травні: після проведення в Москві великої позабіржової угоди з купівлі деривативів через кілька секунд вони були продані на позабіржовому ринку в Лондоні. В результаті цього рублі були переведені у фунти стерлінгів.

Як зазначає FT, перевірка Deutsche Bank з боку FCA може перерости у кримінальне розслідування, оскільки ситуація знаходиться під спостереженням прокурорів з Бюро з розслідування випадку серйозного шахрайства.

Deutsche Bank, FCA, а також німецький фінансовий регулятор BaFin коментувати інформацію про перевірки не стали.

Раніше цього тижня агентство Bloomberg повідомляло про початок розслідування з боку департаменту фінансових послуг штату Нью-Йорк з приводу можливого відмивання грошей у Росії. Департамент запросив у Deutsche Bank електронне листування, документи, списки клієнтів та інші матеріали по справі.

Так, американський регулятор перевірить, чи не проводилися через московський офіс банку операції, які допомагали російським клієнтам банку обходити економічні санкції. Американська сторона припускає, що через російське представництво банку з Росії могли бути виведені сумнівні доходи "на мільярди доларів".

Як стало відомо у травні, Deutsche Bank проводить внутрішнє розслідування за фактом можливого відмивання грошей в московській філії банку. Це сталося після того, як стало відомо про сумнівну оборудку в Лондоні і Москві.

За даними німецького економічного видання Manager Magazin, в угоді були задіяні "сотні мільйонів євро". Співрозмовники видання зазначають, що співробітники московського офісу Deutsche Bank не перевірили джерела фінансових надходжень належним чином, і походження грошей невідомо. Deutsche Bank повідомляв, що в ході внутрішнього розслідування кілька співробітників московської філії "вирушать у вимушені відпустки".

Нагадаємо, Deutsche Bank очолить британець Джон Крайен, колишній фінансовий директор швейцарського банку UBS.

Раніше повідомлялося про те, що Deutsche Bank був оштрафований в цілому на 2,5 млрд доларів за спроби маніпулювання середньозваженої процентної ставкою кредитування на лондонському міжбанківському ринку (LIBOR).