ua en ru

США розширили санкції проти Росії

США розширили санкції проти Росії Фото: прапор США (flickr.com/usembassykyiv)

До списку санкцій ввійшли 6 суден, які передавали нафту КНДР

Сполучені Штати Америки (США) у вівторок, 21 серпня, ввели санкції проти двох росіян, однієї російської та однієї словацької фірми в рамках американської програми, спрямованої проти зловмисної кібердіяльності. Про це передає Reuters.

Під обмежувальні заходи потрапили російські громадяни Антон Олександрович Нагібін і Марина Ігорівна Царьова. Обидва вони пов'язані з петербурзькою компанією DiveTechnoService ("Дайвтехносервіс"), санкції щодо якої були введені ще в червні за приблизні контакти з російськими спецслужбами.

До списку санкцій була додана ще одна петербурзька компанія, що займається підводним спорядженням - Vela Marine.

Крім росіян і російських компаній до списку санкцій потрапила і одна компанія з Європи - словацька LACNO s.r.o. У списку OFAC зазначено, що ця компанія також пов'язана з "Дайвтехносервісом".

"Дайвтехносервіс", згідно з даними на сайті компанії, спеціалізується на всіх видах водолазного обладнання, засоби забезпечення водолазних, аварійно-рятувальних та підводно-технічних робіт, водолазному спорядженні.

Також нові обмеження введені відносно шести суден, які передавали нафту КНДР.

Йдеться про російські судноплавні компанії "Приморье" та "Гудзон", а також судна "Нептун", "Белла", "Севастополь", "Партизан", "Богатир".

Нагадаємо, що Британія має намір закликати Євросоюз до посилення санкцій проти Росії.

Також президент США Дональд Трамп заявив, що готовий розглянути скасування санкцій проти Росії лише у разі, якщо Кремль почне робити кроки для співпраці з США по Сирії та Україні.

Нагадаємо, у Сполучених Штатах Америки протягом кількох тижнів будуть готові санкції проти завершення будівництва російського трубопроводу "Північний потік-2".