ua en ru

Великобританія до кінця року розширить свою присутність в Україні

Великобританія до кінця року розширить свою присутність в Україні Гевін Вільямсон в штабі ООС (telegraph.co.uk)

Британія відправить в Україну Королівську морську піхоту

Британія до кінця року розширить військову присутність в Україні, а вже в 2019 році збільшить присутність в Чорному морі. Про це повідомив міністр оборони Британії Гевін Вільямсон передає The Daily Telegraph.

За словами Вільямсона, до кінця року Великобританія направить в країну сили Королівської морської піхоти, а вже в 2019 році розширить присутність в Чорному морі.

"Ми будемо розширювати наші зусилля з навчання та підтримки за допомогою Королівського флоту і морської піхоти, стежачи за тим, щоб український флот і українські збройні сили мали навички і технічні можливості, для того щоб протистояти цим зростаючим загрозам", - зазначив міністр.

Крім того, він додав, що прихильність Великобританії залишається непохитною. " До тих пір, поки існує небезпека, ми будемо надавати вам підтримку. Чим безпечніше вам тут, тим безпечніше нам у Великобританії", - сказав Вільямсон.

Британський міністр оборони зазначив, що не сумнівається в тому, що відповідальність за ситуацію на сході України лежить безпосередньо на президентові РФ Володимиру Путіну.

"Володимир Путін і його оточення хочуть зловживати своєю владою. Це не та поведінка, яку ми чекаємо від будь-якої держави, особливо від постійного члена Ради Безпеки. Росія стає державою-вигнанцем", – вважає Вільямсон.

Крім того, він підкреслив важливість того, що Велика Британія та Україна поділяють "спільні цінності" і готові за них боротися. Зокрема, мова йшла про заснований на праві міжнародний порядок, якого, на думку міністра, Росія не дотримується.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Сполучені Штати Америки готові збільшити постачання летальної зброї Україні. США можуть поставляти озброєння для зміцнення військово-морського потенціалу.

Крім того, раніше РБК-Україна повідомляло, що канадська компанія передасть снайперські гвинтівки українським військовим.