ua en ru

США готові збільшити постачання зброї Україні, - Волкер

США готові збільшити постачання зброї Україні, - Волкер Фото: Курт Волкер (flickr.com/cwa.events)

Вашингтон може надати зброю для ВМС України та засоби ППО

Сполучені Штати Америки готові збільшити постачання летальної зброї Україні. Про це в інтерв'ю The Guardian заявив спеціальний представник Держдепу США по Україні Курт Волкер.

За словами Волкера, Вашингтон готовий збільшити поставки озброєння для Військово-морських сил і протиповітряної оборони. Він уточнив, що адміністрація президента США Дональда Трампа має намір піти далі, ніж поставки протитанкових ракет і комплексів.

"Вони щотижня втрачають солдатів, які захищають свою країну. І в цьому контексті для України природно будувати свої Збройні сили, займатися самообороною і звертатися за допомогою. Природно, інші країни повинні їм допомогти. І, звичайно, їм потрібно летальна зброя, тому що в них стріляють", - зазначив Волкер.

Він також додав, що США можуть поставляти озброєння для зміцнення військово-морського потенціалу.

"Я думаю, що буде дискусія про військово-морський потенціал, тому що, як ви знаєте, їх флот в основному був захоплений Росією. І тому їм потрібно перебудувати військово-морський флот, і у них обмежені здатності в повітрі. Думаю, нам доведеться допомогти і в протиповітряній обороні", - підкреслив Волкер.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що канадська компанія передасть снайперські гвинтівки українським військовим.

Відзначимо, в червні РНБО дозволила експорт оборонної продукції без посередництва спеціальних держкомпаній.