ua en ru

У Великобританії посилять боротьбу з підозрілими іноземними капіталами

У Великобританії посилять боротьбу з підозрілими іноземними капіталами Ілюстративне фото (Pixabey)

Лондон хоче розширити дію ордера на арешт багатств невстановленого походження

Національний британське агентство по боротьбі з злочинністю активізує дії, спрямовані на притягнення до відповідальності росіян і громадян інших держав з викликають підозру доходами. Про це розповів директор підрозділу відомства по боротьбі з економічною злочинністю Дональд Тун в інтерв'ю газеті Financial Times.

За його словами, Лондон хоче розширити дію ордера на арешт багатств невстановленого походження.

Зараз затверджений британським судом інструмент, як нагадує видання, дозволяє слідчим конфіскувати майно невстановленого походження, якщо його власник не може пояснити, яким законним чином він його придбав.

"В додаток до цього відомство хоче заморожувати у Великобританії підозрілі активи", - додав Тун.

Нагадаємо, раніше The Times повідомила, що в парламенті Великобританії буде обговорюватися законопроект, згідно з яким можуть бути розкриті імена російських бізнесменів, які зберігають гроші у британських офшорах.

Також повідомлялося, що британська економіка протягом перших трьох місяців 2018 року сповільнилася значно різкіше, ніж очікувалося.

За словами прес-секретаря британського прем'єра, показники ВВП Великобританії "явно розчаровують", але уряд не зупиняється на досягнутому і вкладає мільярди в інфраструктуру та економіку.