ua en ru

У Великобританії снігопади паралізували транспорт, відмінено авіарейси

У Великобританії снігопади паралізували транспорт, відмінено авіарейси Фото: снігопад (Pixabey)

В Уельсі зафіксовано рекордний рівень опадів - товщина снігу досягла в гористій місцевості 28 см

У багатьох районах Великобританії рекордний снігопад паралізував рух автомобільного, повітряного та водного транспорту. Про це повідомляє ВВС.

Зокрема зазначено, що в Уельсі було зафіксовано рекордний рівень опадів - товщина снігового шару досягла в гористій місцевості 28 см.

Як повідомляється, більшість недільних вуличних заходів через прогнози синоптиків було заздалегідь скасовано - наприклад, різдвяний ярмарок у Лінкольні.

Водночас на півдні Англії снігопади поєднуються з сильним західним вітром, що ускладнює роботу лондонських аеропортів. Аеропорт Хітроу повідомив, що обидві злітно-посадкові смуги поки працюють, хоча техніка з очищення літаків від льоду працює в посиленому режимі, що призводить до затримки рейсів.

Пізніше багато авіаліній також оголосили, що затримують або скасовують рейси з Хітроу, пообіцявши відправити пасажирів у найближчі дні. Компанія British Airways повідомила про скасування 70 рейсів із ранку неділі, і їхня кількість продовжує зростати. Представник компанії обіцяв розселити пасажирів скасованих рейсів по довколишніх готелях.

Своєю чергою в аеропорту Станстед на півночі столиці злітна смуга заблокована снігом. Вранці аеропорт Лутон також припинив польоти через сніг на злітній смузі.

Крім того, на південному заході Англії і в Уельсі понад 2,5 тисячі будинків залишилися без електрики. Деякі місцеві дороги заблоковані поваленими деревами.

Також над Ла-Маншем швидкість вітру досягає 150 км/год із поривами до 160 км/год. Повідомляється про декілька суден, які подавали сигнали про лихо. У порту Кале на мілину сів паром, на борту якого перебувало понад 300 пасажирів.

Нагадаємо, раніше українські синоптики попереджали про погіршення погодних умов в Україні протягом завтрашнього дня, 11 грудня 2017 року.