ua en ru

Відомчі держприємства завдали збитків державі на 50 млн гривень, - Мінрегіон

Відомчі держприємства завдали збитків державі на 50 млн гривень, - Мінрегіон Фото: Мінрегіон

У підпорядкуванні Мінрегіону знаходиться 65 державних підприємств.

Начальник Управління взаємодії з органами державної влади та роботи з підвідомчими організаціями Міністерства регіонального будівництва, розвитку та ЖКГ Руслан Анфілов заявив, що через коррупционныех дій та нецільового використання державного майна підвідомчі підприємства Мінрегіону завдали збитки державі на суму майже 50 млн гривень. Про це він заявив в ході круглого столу на тему "Методи ефективного реформування державних підприємств в умовах української кризи: стратегія, досвід, приклади".

"У результаті перевірок виявлені численні порушення... навмисне доведення підприємств до банкрутства, незаконне привласнення державного майна. Орієнтовний збиток завданої шкоди на перевірених підприємствах становить понад 50 млн гривень", - розповів Руслан Анфілов.

За його словами, на вересень поточного року у підпорядкуванні Мінрегіону знаходиться 65 державних підприємств.

Більшість з них знаходяться в складному фінансовому становищі, частину працюють неповний робочий день, зменшено обсяг виробництва і кількість працівників.

Анфілов зазначив, що фактично в арсеналі міністерства 19 прибуткових підприємств, 32 збиткових та 1 підприємство на межі збитковості, 13 у стадії ліквідації.

Нагадаємо, процедуру приєднання споживачів до електричних мереж буде спрощено, - Мінрегіон.