ua en ru

ВАСУ просить Раду врегулювати питання проведення мирних зібрань

Пленум Вищого адміністративного суду України звернувся до голови Верховної Ради України Олександра Турчинова щодо необхідності законодавчого врегулювання питання організації та проведення мирних зібрань.

Пленум Вищого адміністративного суду України звернувся до голови Верховної Ради України Олександра Турчинова щодо необхідності законодавчого врегулювання питання організації та проведення мирних зібрань. Відповідне рішення пленум ВАСУ ухвалив під час засідання 15 травня 2014 р., повідомляє прес-служба ВАСУ.

У зверненні, зокрема, йдеться про те, що в Україні відсутнє чітке правове регулювання питання реалізації права громадян на мирні зібрання, що призводить до численних колізій і суперечностей.

"У ситуації правової невизначеності ні учасники мирних зібрань, ні представники влади не можуть будувати свою поведінку на праві. Тільки закон про мирні зібрання зможе встановити єдині правила організації та проведення мирних зібрань", - наголошується у зверненні.

Особливої актуальності вирішення цієї проблеми, на думку суддів Вищого адміністративного суду, набуває в період активізації руху громадянських та політичних сил. За таких умов вирішення судами справ цієї категорії викликає особливу увагу і резонанс у суспільстві.

З метою створення умов для вільної реалізації свободи мирних зібрань в Україні пленум ВАСУ просить голову ВРУ прискорити прийняття відповідного закону.