ua en ru

ВАСУ залишив у силі рішення ЦВК про реєстрацію Корнацького на вибори в проблемних округах

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) відмовив у задоволенні скарги про скасування постанови ЦВК про залишення скарги позивача без розгляду в частині реєстрації кандидатом у народні депутати Аркадія Корнацького. Про це повідомляє прес-служба ВАСУ.

"ВАСУ залишив без задоволення апеляційну скаргу кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 132, а постанову Київського апеляційного адміністративного суду від 15 листопада - без зміни (справа щодо скасування постанови ЦВК в частині реєстрації кандидатом у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 132 А. Корнацького)", - йдеться в повідомленні суду.

Колегія суддів ВАСУ погодилася з висновком суду першої інстанції, постанову ЦВК прийнято в межах повноважень та у спосіб, які передбачені Конституцією України та законами України, а отже, підстави для задоволення адміністративного позову відсутні.

У рішенні ВАСУ наголошується, що суд першої інстанції повно та всебічно встановив обставини справи, дав їм належну юридичну оцінку, правильно застосував норми матеріального і процесуального права, а тому відсутні підстави для скасування або зміни прийнятого ним рішення.