ua en ru

Вальверде призначений новим головним тренером "Барселони"

Вальверде призначений новим головним тренером "Барселони" Фото: Ернесто Вальверде

Контракт розрахований на два роки

Колишній наставник "Атлетика" Ернесто Вальверде призначений новим головним тренером каталонської "Барселони". Про це на прес-конференції оголосив президент "синьо-гранатових" Хосеп Марія Бартомеу, передає офіційний Twitter клубу.

Повідомляється, що презентація 53-річний іспанця пройде в четвер. Вальверде підписав контракт з "Барселоною" на два роки. За повідомленнями ЗМІ, дебют Вальверде на посаді тренера "Барселони" повинен відбутися 22 липня в Нью-Джерсі в матчі з "Ювентусом" в рамках Міжнародного Кубка чемпіонів.

Попереднім місцем роботи фахівця був "Атлетик". Крім того, він тренував "Еспаньол", "Вільярреал", "Валенсію" і "Олімпіакос" (двічі, як і "Атлетик"). В якості тренера Вальверде тричі вигравав чемпіонат Греції, двічі Кубок Греції і Суперкубок Іспанії-2015 року, в якому "Атлетик" за підсумками двох матчів розгромив "Барселону" (4: 0, 1: 1).

В якості гравця Вальверде провів два сезони в "Барселоні" (1988-1990), провів 29 матчів і забив 10 голів, ставши володарем Кубка володарів кубків 1988/89 і Кубка Іспанії 1989/90.

Вальверде змінив на посту головного тренера "Барселони" Луїса Енріке.

Нагадаємо, раніше головний тренер "Барселони" Луїс Енріке прокоментував свій запланований вихід з клубу після закінчення поточного сезону.