ua en ru

У ВР створена депутатська група "За конкурентоспроможність і реформи".

У Верховній Раді створена депутатська група "За конкурентоспроможність і реформи". Про це на брифінгу заявив координатор групи, позафракційний депутат Ігор Рибаков, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, до складу групи увійшли 14 народних депутатів - підписантів коаліційної угоди. І.Рибаков повідомив, що до складу депутатської групи увійшли зокрема позафракційні депутати, а також члени фракцій НУ-НС і БЮТ.

За словами позафракційного народного депутату, члена групи Інни Богословської, робота групи будуватиметься на демократичній основі. "Її рішення ухвалюватимуться більшістю голосів, а кожен з парламентаріїв є повноважним представником депутатської групи і для всіх, хто розділяє наші принципи і готовий працювати на благо українського народу, наші двері відчинені", - підкреслила І.Богословська. Вона також додала, що депутатська група у складі коаліції виступатиме за реалізацію економічних реформ, а також парламентарії ініціюватимуть реформу судової системи. "Ми також подали заявку на те, щоб на наступному пленарному засіданні для членів нашої депутатської групи в сесійному залі були виділені окремі місця в сесійному залі", - відзначила вона.

В той же час І.Богословська не уточнила, хто конкретно з парламентаріїв вступив в депутатську групу. "Ми це оголосимо на наступному пленарному засіданні, оскільки зараз ми не хочемо, щоб на наших колег чинився тиск", - сказала вона.