ua en ru

В.Колесніченко звинуватив В.Онопенка у блокуванні роботи Вищої ради юстиції.

Член Вищої ради юстиції (ВРЮ) України Володимир Колесніченко переконаний, що голова Верховного суду України Василь Онопенко намагається блокувати роботу ВРЮ. Про це він повідомив сьогодні журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.

Він зазначив, що на заплановане на сьогодні засідання ВРЮ, яке не відбулося через відсутність кворуму, не з'явився ні голова Верховного суду України В.Онопенко, ні члени Верховного суду України. "Ми сьогодні отримали після виборів (Президента) приклад того, що політичне протистояння не закінчилося, що представник однієї політичної сили в особі голови Верховного суду, замість конструктивну, замість того, щоб висловити свою думку, прийти сюди з суддями, він просто ухиляється від виконання своїх конституційних обов'язків... Я закликаю тих, хто сьогодні починає блокувати роботу ВРЮ визначитись з голосуванням", - сказав В.Колесніченко.
Також він підтвердив свій намір балотуватися на посаду голови Вищої ради юстиції. В.Колесніченко повідомив, що він вже написав заяву про складання повноваження судді і голови печерського суду. За його словами, ця заява зараз знаходиться у кваліфікаційній комісії суддів. "Є секретар секції, В.Колесніченко, який написав заяву про те, що він іде у відставку як суддя і голова Печерського суду, і має бажання виконувати як член Вищої ради юстиції на постійній основі обов'язки секретаря кадрової секції", - зазначив він.