ua en ru

У Ємені при обстрілі урядовими військами поселень в провінції Таїз загинули три людини

Щонайменше три людини загинули і 22 отримали поранення в результаті обстрілу поселень в єменській провінції Таїз, передає "Сіньхуа". Повідомляється, що вогонь по житлових кварталах відкрили урядові війська. Крім того, в результаті дій армії зруйновано кілька десятків будинків.

"Місцевого жителя, загиблого в першій хвилі обстрілу, вже опізнано, 20 поранених, серед яких є діти доставлені в лікарні", - на умовах анонімності розповів один зі співробітників місцевого шпиталю. "В ході повторних обстрілів вбито ще двоє цивільних і двоє поранені", - додав співрозмовник кореспондента китайського агентства.

Очевидці повідомляють, що озброєні бойовики місцевих племен, що вимагають усунення Президента Алі Абдалли Салеха від влади, вступили в перестрілку з військовими. Їм вдалося підбити танк Республіканської гвардії, про інших втрати урядових військ не повідомляється.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що в Ємені як мінімум дві людини загинули у вівторок від мінометного обстрілу в столиці Сані в боях між вірними Президентові силами і опозицією і ще 14 людей загинули в результаті авіаударів по ісламістах на півдні країни.
Внутрішня обстановка в країні серйозно ускладнилася після того, як Салех, який до цього знаходився на лікуванні в Саудівській Аравії, прибув у країну. Ємен, як і багато інших країн регіону, відчуває на собі революційний підйом, який багато хто називає "Арабською весною". За різними оцінками, жертвами цих подій вже могли стати до 3 тис. осіб.