ua en ru

В.Яцуба: "Укрбуд", "Укртрансбуд", "Укрвантажспецбуд" можуть бути роздержавлені

Міністр регіонального розвитку та будівництва Володимир Яцуба заявляє, що державні корпорації "Укрбуд", "Укртрансбуд", "Укрвантажспецбуд" можуть бути роздержавлені.
Про це він повідомив сьогодні журналістам у кулуарах відомства під час засідання колегії міністерства, передає кореспондент РБК-України.
За словами В.Яцуби, на сьогоднішньому засіданні колегії Мінрегіонбуду ймовірно буде прийнято рішення, щоби впродовж 2-3 міс. державна будівельна корпорація "Укрбуд", держкорпорація по транспортному будівництву "Укртрансбуд" і держкорпорація з виконання монтажних та спеціальних будівельних робіт "Укрмонтажспецбуд" покращили свою роботу і погасили борги по зарплаті. В іншому разі буде прийнято рішення про роздержавлення цих структур.
Інша державна корпорація по будівництву метрополітенів і тунелів "Укрметротунельбуд" на думку В.Яцуби має залишатися в державній власності.
"Укрметротунельбуд" має бути державним. Треба лише визначитися, якому міністерству ця структура має підпорядковуватися. На мій погляд, нею має займатися Міністерство транспорту і зв'язку, а Мінрегіонбуд повинен допомагати в тому, що стосується будівельних робіт, планування, експертизи", - заявив В.Яцуба.