ua en ru

В.Яцуба підписав наказ про спрощення отримання дозвільної документації для будівництва

Міністр з питань регіонального розвитку і будівництва Владимир Яцуба підписав наказ про спрощення дозвільної документації будівництва, який суттєво спростить процедуру забудови. Про це повідомив В.Яцуба журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні я підписав наказ щодо можливості ввести процедуру, за якою забудовник просто повідомляє про те, що він починає будівництво, якщо у нього є земельна ділянка", - повідомив міністр.
За його словами, з 550 ліцензій, які треба було отримати для початку будівництва, "ми залишили 100 і сьогодні ми працюємо над тим, щоб виконати доручення щоб ще і спростити процедуру введення в експлуатацію (побудованих об'єктів)". Крім того, В.Яцуба повідомив, що він особисто своїм рішенням подовжив термін дії тимчасової інструкції, яка дозволяє вводити в експлуатацію раніше побудовані об'єкти. "Таким чином, ми завдяки спрощенню дозвільної процедури, сьогодні маємо цифру, яка говорить про те, що ми втричі збільшили здачу житла, наприклад в Ровненськой області (148%), а в цілому, по Україні - 143%, тобто практично також втричі ми збільшили здачу в експлуатацію житла" - підкреслив міністр.