ua en ru

В.Яцуба: Одним із ключових напрямків співпраці України та РФ є децентралізація торговельно-економічних відносин між регіонами

Одним із ключових напрямків співпраці України та РФ є децентралізація торговельно-економічних відносин між регіонами. Про це міністр регіонального розвитку та будівництва України повідомив у своєму виступі під час пленарного засідання Уральського форуму російсько-українського співробітництва, повідомляє прес-служба уряду.

Міністр наголосив, що саме на регіональному рівні формується система промислової кооперації, успішно діють інструменти залучення інвестицій. «На сьогодні між регіонами і прикордонними областями України і Російської Федерації підписано більше трьохсот договірних документів. У той же час, більшість із них мають рамковий, декларативний характер і вимагають актуалізації, а також розробки дієвих механізмів їх реалізації, адже існує цілком об'єктивна потреба в їх конкретизації з урахуванням значних перспектив для реалізації спільних проектів у сфері екології, в будівництві, туристичній сфері» - зауважив В.Яцуба.

Українська сторона запропонувала створювати мережу так званих українсько-російських єврорегіонів, що дозволить пов'язати інтереси влади, бізнесу та громадських організацій.

В.Яцуба запропонував розвивати міжрегіональну кооперацію, реалізовувати спільну політику із залучення інвестицій, розширювати співпрацю в гуманітарній сфері, зокрема, обмінюватись делегаціями, проводити дні культури в регіонах.