ua en ru

У виборах Президента України мають шанси прийняти участь 24 кандидати

У виборах Президента України мають шанси прийняти участь 24 кандидати

До Центральної виборчої комісії подали всі документи, необхідні для реєстрації кандидатом на пост Президента України, передбачений законом України "Про вибори Президента України", включаючи документ, який підтверджує внесення грошової застави, 24 особи. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ЦВК.

Станом на 13:30 30 березня 7 із них вже зареєстровано кандидатами на пост Президента України. Зокрема, це Ренат Кузьмін, Юрій Бойко, Михайло Добкін, Сергій Тігіпко, Вадим Рабинович, Валерій Коновалюк, Володимир Саранов.

Документи інших 17 осіб знаходяться на розгляді щодо їхньої відповідності вимогам виборчого законодавства.

Центральна виборча комісія о 24:00 30 березня завершила приймання документів для реєстрації кандидатів на пост Президента України, який тривав з початку виборчого процесу - з 25 лютого.

За весь цей період до комісії надійшли документи 46 осіб (38 - самовисування, 8 - висування політичними партіями). При цьому деякі бажаючі балотуватися (22 особи) подали до ЦВК неповний перелік документів, необхідних для реєстрації кандидатом на пост Президента України, передбачений законом України "Про вибори Президента України". 12-ти із них комісія відмовила в реєстрації кандидатами на пост Президента України, оскільки ними порушено встановлений виборчим законом порядок висування кандидата або подані ними документи не відповідають вимогам статей 48 та 51 закону України "Про вибори Президента України". Документи 10 таких осіб ще знаходяться на розгляді.

До 4 квітня комісія повинна прийняти рішення щодо реєстрації 27 кандидатів на пост Президента України.