ua en ru

У ВР зареєстрований законопроект щодо впровадження в Сумській обл. спецрежиму інвестиційної діяльності

У Верховні Раді України (ВР) зареєстрований законопроект, що передбачає впровадження в Сумській області на 5 років спеціального режиму інвестиційної діяльності для реалізації інвестиційних проектів у пріоритетних видах економічної діяльності.

Відповідний законопроект (№ 8004 від 18.01.2011 р.), ініційований народним депутатом від фракції ПР Валерієм Бондиком, визначає правові та організаційні засади реалізації інвестиційних проектів за спрощеним порядком і запроваджує встановлення спеціального режиму інвестиційної діяльності на території Сумської області.

Спеціальний режим інвестиційної діяльності запроваджується в адміністративно-територіальних межах Сумської області строком на п'ять років для реалізації інвестиційних проектів у пріоритетних видах економічної діяльності, перелік яких визначається Кабінетом міністрів України.

Органами управління спеціальним режимом інвестиційної діяльності є Рада з питань спеціального режиму інвестиційної діяльності, відповідні органи місцевого самоврядування та Сумська обласна державна адміністрація у межах своїх повноважень.