ua en ru

В Україну намагались незаконно ввезти 20 планшетників Amazon Kindle і 36 телефонів Samsung

Київські митники зафіксували спробу незаконного переміщення 20 планшетних комп'ютерів Amazon Kindle Fire HD та 36 мобільних телефонів Samsung моделі GT-7100 через митний пост "Бориспіль-аеропорт". Про це повідомляє прес-служба Державної митної служби України.

В першому випадку 20 нових планшетних комп'ютерів Amazon Kindle Fire HD в упаковці виробника в комплекті з USB кабелем було виявлено у громадянина США, який прилетів до України з США.

В другому випадку 36 нових мобільних телефонів Samsung моделі GT-7100 чорного та білого кольорів знаходилися у громадянки Республіки Кореї, яка прилетіла до України з Амстердаму.

"В обох випадках ці іноземці своїми діями обрали режим спрощеного контролю - "зелений коридор", тим самим заявили про те, що переміщувані ними через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо ввезення на митну територію України. На момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації обоє іноземців не оформлювали та не подавали, з приводу декларування переміщуваних ним товарів (предметів) до інспекторів митниці не зверталися. Документів, які дозволяють ввезення на територію України вищевказаних предметів не мали та співробітникам митниці не надавали", - зазначили в Держмитслужбі.

Складено протоколи про порушення митних правил. В обох випадках предмети порушення митних правил, планшетні комп'ютери та мобільні телефони, вилучено до винесення судом рішення у справі.

Читайте також: Київські митники зафіксували другу спробу незаконного ввезення 44 iPhone 5 в Україну