ua en ru

Київські митники зафіксували другу спробу незаконного ввезення 44 iPhone 5 в Україну

Служба боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Київської обласної митниці зафіксувала вже другу спробу незаконного переміщення нових IPhone 5 через митний пост "Бориспіль-аеропорт", повідомляє прес-служба Київської обласної митниці.

Як зазначається, цього разу 15 нових мобільних телефонів ІPhone 5 моделі А1428 чорного та білого кольорів, 29 нових мобільних телефонів ІPhone 5 моделі А1429 чорного та білого кольорів (загалом, як і минулого разу - 44 мобільних телефони), 21 USB - перехідник, та комплект навушників для мобільних телефонів "ІPhone 5" в пластиковій фірмовій упаковці знаходилися у ручній поклажі громадянина України, який прилетів до України з Російської Федерації.

"Громадянин своїми діями обрав канал, позначений символами зеленого кольору - "зелений коридор", тим самим, відповідно до ч. 5 ст. 366 МК України заявив про те, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо ввезення на митну територію України та засвідчив про факти, що мають юридичне значення", - йдеться в повідомленні митниці.

Мобільні телефони були виявлені під час проведення вибіркового митного контролю багажу на рентген-апараті служби авіабезпеки після перетину громадянином "білої лінії", яка позначає закінчення зони спрощеного митного контролю "зелений коридор", а також після проведення опитування вказаного громадянина щодо наявності в його ручній поклажі товарів, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено законодавством України.

На момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації громадянин не оформлював та не подавав, з приводу декларування переміщуваних ним товарів до інспекторів митниці не звертався. "Документів, які дозволяють ввезення на територію України вищевказаних предметів не мав та співробітникам митниці не пред'являв", - зазначили в митниці.

Складено протокол про порушення митних правил. Мобільні телефони, USB - перехідники та комплект навушників вилучені до винесення судом рішення у справі.

Читайте також: Київські митники виявили факт незаконного ввезення 44 iPhone 5 в Україну