ua en ru

В Україну прибудуть канадські лікарі для проведення операцій військовим, які постраждали в зоні АТО

В Україну прибудуть канадські лікарі для проведення операцій військовим, які постраждали в зоні антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях.

В Україну прибудуть канадські лікарі для проведення операцій військовим, які постраждали в зоні антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях. Про це РБК-Україна повідомив посол Канади в Україні Роман Ващук.

"З 6 по 14 листопада в Україну приїжджає група з 25 канадських лікарів, які будуть проводити операції з реконструктивної хірургії потерпілим в зоні АТО. Ці лікарі так зорганізувалися, що готові оперувати протягом 24 годин і робити вони це будуть як волонтери", - розповів Ващук.

Він зазначив, що канадські фахівці мають намір привезти з собою частину медичного обладнання.

"Частина медичного обладнання забезпечить український військовий госпіталь, а частину вони привезуть з собою", - повідомив Ващук й додав: "Привезти фахівців сюди, очевидно, буде більш корисним для поранених, ніж перевозити їх з України".

Нагадаємо, за даними Міністерства оборони України на 22 жовтня, в госпіталях перебувало близько 450 поранених учасників АТО.