ua en ru

У госпіталях перебуває близько 450 поранених учасників АТО, - Міноборони

Кількість поранених у шпиталях зменшується, і зараз лише близько 450 поранених в антитерористичній операції військових знаходяться в лікарнях.

Кількість поранених у шпиталях зменшується, і зараз лише близько 450 поранених в антитерористичній операції військових знаходяться в лікарнях. Про це повідомив директор медичного департаменту Міністерства оборони України Віталій Андронатий в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Кількість поранених у шпиталях зменшується, на даний момент їх знаходиться вже близько 450. Більше 700 поранених вже повернуто в стрій, близько 550 знаходяться ще у відпустці. Медикаментів вистачає", - зазначив Андронатий.

"Моя комісія тільки що, буквально позавчора, повернулася із зони АТО. Перевірили побут, в якому знаходиться там особовий склад; перевірили наявність медикаментів на зиму, тобто противірусних, протизастудних препаратів, антибіотиків. Доповідь така, що підрозділи, що знаходяться в зоні АТО, забезпечені на 100%", - повідомив Андронатий.

Нагадаємо, як повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, з початку перемир'я 5 вересня 2014 р. за станом на 7 жовтня в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донеччині загинули 64 українських військовослужбовців, ще 364 отримали поранення.