ua en ru

В Україні за 8 міс. ц.р. рецидивна злочинність зросла на 39%, - В.Пшонка

В Україні за 8 міс. ц.р. рецидивна злочинність зросла на 39%. Про це на міжвідомчій нараді у Генеральній прокуратурі України (ГПУ) заявив перший заступник генпрокурора Віктор Пшонка, передає кореспондент РБК-Україна. За словами В.Пшонки, у поточному році спостерігається зростання рецидивної злочинності в усіх регіонах держави, рецидивісти скоїли кожен 5-й злочин.
Крім того, В.Пшонка заявив про низький рівень розкриття злочинів. Зокрема, розкрита лише половина із тих кримінальних справ, які перебувають у провадженні.
Він також додав, що впродовж 8 міс. 2010 р. неповнолітні скоїли 12 тис. злочинів.
У свою чергу, генеральний прокурор Олександр Медведько зазначив, що в державі зростає загальний рівень злочинності. Зокрема на 91% зросли крадіжки, в той час як рівень тяжких і особливо тяжких злочинів зменшився на 11%. Він повідомив, що на сьогодні у провадженні правоохоронних органів перебуває майже 2 млн нерозкритих злочинів минулих років. З них майже 1 млн - тяжкі та особливо тяжкі.
У свою чергу міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов зазначив, що на сьогодні на обліку в органах МВС перебуває 174 тис. осіб, які відбули покарання, з них цього року було поставлено на облік 25 тис. осіб.