ua en ru

В Україні в поточному році в ЗНО взяли участь 16 незрячих дітей

В Україні в поточному році в зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО) взяли участь 16 дітей з вадами зору. Про це заявила заступник директора Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Лариса Дворецька на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"У пілотному проекті брали участь 16 учасників тестування, з яких дев'ять виконували тестові завдання з української мови та літератури і сім з історії України", - заявила Дворецька.

За її словами, більшість результатів від 170 і вище балів. Дворецька зазначила, що в поточному році 42 випускника закінчили школи для сліпих, з них 16 взяли участь у ЗНО.

Разом з тим, присутня на прес-конференції директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева зазначила, що перед центром оцінювання якості освіти стоїть ряд проблем, пов'язаних з проведенням ЗНО для сліпих.

Читайте також: УЦОЯО планує в 2014 р. запустити проект по здачі тестів з деяких предметів з відкритим банком тестових завдань

"Проблема, з якою ми зіткнулися - це підготовка тих, хто перевірятиме виконані тести. Тобто, в Українському центрі оцінювання якості освіти, на жаль, немає фахівців, які могли б працювати з текстами шрифту Брайля", - заявила Зайцева.

Також вона зазначила, що необхідно розширювати кількість предметів, з яких зможуть складати тестування учні з порушеннями зору. Адже на минулому ЗНО сліпі могли складати тести по двох з 14 предметів - української мови та літератури й історії України.