ua en ru

В Україні в 2011-травні 2012 рр. проведено понад 3 млн перевірок комерційних структур, - Пшонка

В Україні з початку 2011 і по травень 2012 р. контролюючими органами проведено понад 3 млн перевірок комерційних структур. Про це сьогодні на прес-конференції заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка, передає кореспондент РБК-Україна.

"Упродовж минулого і цього року контролюючими органами проведено майже 3 млн перевірок в державі. Складено понад 8 млн протоколів про адміністративне правопорушення. Притягнуто до відповідальності близько 6,5 млн осіб, а потім призупинено діяльність більше ніж 442 тис. суб'єктів господарювання...За нескладними підрахунками можна стверджувати, що перевірена діяльність кожного підприємця. За їх результатами складено на кожного по 3 адмінпротокола, а роботу кожного з них призупинено", - заявив Пшонка.

За його словами, факти таких правопорушень неприпустимі, і Генеральна прокуратура взяла на контроль проведення таких перевірок. За словами Пшонки, такі перевірки мають проводитися лише компетентними органами, а не органами прокуратури.

Напомним, в марте 2012 г. сообщалось, что прокуратура в 2012 г. привлекла к ответственности около 700 служебных лиц за нарушение прав граждан в пенитенциарных заведениях.