ua en ru

В Україні сьогодні набув чинності закон, що забороняє перевірку знань дітей при зарахуванні їх у перший клас

В Україні сьогодні набув чинності закон "Про внесення зміни до статті 18 закону України "Про загальну середню освіту" (щодо запобігання дискримінації під час вступу до початкової школи)", його текст опублікований у виданні "Голос України".

Нагадаємо, 6 вересня народні депутати України прийняли проект закону № 6515 від 11 червня 2010 р. про внесення змін до статті 18 Закону України "Про загальну середню освіту" (щодо запобігання дискримінації при вступі до початкової школи).
Прийнятою поправкою заборонено перевірку знань дітей при зарахуванні їх до першого класу загальноосвітніх навчальних закладів, крім спеціалізованих шкіл (шкіл-інтернатів), гімназій, ліцеїв, колегіумів.
Як заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, цього року вперше за парти сіли більше 416 тис. дітей.
Він також зазначив, що якщо в минулому навчальному році закінчили школу 195 тис. учнів, то, то в цьому році в десяті класи перейдуть 320 тис. учнів.
Навчальний рік 1 вересня в Україні почали більше 19 тис. 600 шкіл та 4 млн 200 тис. учнів у тому числі 1 млн 200 тис. у сільській місцевості. "З них майже 13 тис. шкіл в сільській місцевості, це 67% від усіх шкіл", - повідомив Табачник.
За його словами, в Україні до 1 вересня були підготовлені до введення в експлуатацію 21 новозбудована школа з загальною кількістю навчальних місць 8 тис. 500. Також він зазначив, що до кінця року буде завершено будівництво ще 39 нових шкіл.
Міністр повідомив, що всі навчальні заклади в більшості своїй готові до навчального року. "Було заплановано провести поточний ремонт в 16 тис 800 школах, на сьогоднішній день в 15 тис 749 школах поточний ремонт завершено. Готовність поточних ремонтів становить 99,9%. Було заплановано провести капітальні ремонти з прибудовами і перебудовами в 2 тис 290, на сьогоднішній день ремонти завершені в 2 тис 258 школах, в 32 триває капітальний ремонт ", - повідомив Табачник. Крім того, він додав, що в абсолютній більшості регіонів роботи закінчені.