ua en ru

В Україні сьогодні почнеться плановий ремонт третього енергоблоку Южно-Української АЕС

В Україні сьогодні, 17 серпня 2013 р., почнеться плановий ремонт третього енергоблоку Южно-Української АЕС. Про це повідомляє прес-служба "Енергоатома".

Заплановано проведення випробування систем захисту від перевищення тиску в другому контурі з виходом чистої водяної пари в атмосферу. Цей процес супроводжуватиметься шумом, який з'являється під час виходу пари через проектні пароскидні пристрої.

Дані випробування виконуються кожного разу під час зупинки та виведення блоку в попереджувальний ремонт, а також при підготовці до включення його в мережу. Випробування є частиною регламентних процесів зупинки блоку, а також є керованим технологічним процесом, передбаченим умовами нормальної експлуатації станції.

Під час даних випробувань в атмосферу виступає чиста, нерадіоактивна пара, бо перший (радіоактивний) і другий (чистий) контури енергоблоків з реакторами ВВЕР повністю ізольовані один від одного.

Южно-Українська АЕС увійшла до складу ДП НАЕК "Енергоатом" у 1996 р. як відокремлений підрозділ. За роки існування тут виробили понад 480 млрд кВт.год електричної енергії.