ua en ru

В Україні презентували зроблений на 3D-принтері протез колінного суглоба для учасників АТО

У Києві у Торгово-промисловій палаті 21 листопада відбулася презентація надрукованого на 3D-принтері прототипу протеза колінного суглоба українського виробництва, який, як сподіваються творці, має суттєво полегшити життя бійцям, потерпілим в зоні антитерористичної операції на Донбасі.

У Києві у Торгово-промисловій палаті 21 листопада відбулася презентація надрукованого на 3D-принтері прототипу протеза колінного суглоба українського виробництва, який, як сподіваються творці, має суттєво полегшити життя бійцям, потерпілим в зоні антитерористичної операції на Донбасі. Новий протез презентували в ході виставки 3D EXPO, передає кореспондент РБК-Україна.

Дослідний зразок протеза власними ресурсами при партнерстві розробили три підприємства ПП "Київський художній завод", SmartPrint 3D і ПАТ "КЦКБА".

Розробники планують найближчим часом пройти всі заводські випробування і отримати міжнародну сертифікацію, яка дозволить експортувати продукт.

Очікується, що протез може користуватися попитом в Індії, Пакистані та інших країнах Близького Сходу.

Нагадаємо, в жовтні 2014 р. Кабінет міністрів України затвердив порядок протезування окремих категорій громадян, які брали участь в АТО.