ua en ru

В Україні обсяг послуг, реалізованих підприємствами сфери у I півріччі 2013 р. знизився на 2,2% - до 140,1 млрд грн

В Україні за січень-червень 2013 р. обсяг послуг, реалізованих споживачам підприємств сфери послуг, склав 140,1 млрд грн, що у порівнянних цінах на 2,2% нижче рівня відповідного періоду минулого року. Про це повідомляє Державна служба статистики України (Держстат).

Найбільша кількість підприємств знаходилося в Києві, Донецькій, Дніпропетровській, Харківській, Одеській та Львівській областях (50,3%).

Близько чверті підприємств (12,4 тис.) ставилися до секції L "Операції з нерухомим майном", з яких 89,4% займалися наданням в оренду та експлуатацією власного чи орендованого нерухомого майна.

Кожне п'яте підприємство належало до секції M Професійна, наукова та технічна діяльність". Більш ніж дві третини (68,7%) підприємств цієї секції надавали послуги у сферах права, бухгалтерського обліку, архітектури та інжинірингу, технічні випробування та дослідження, діяльність головних управлінь (хед-офісів), консультували з питань управління.

Частка підприємств, що належать до секції H Транспорт, складське господарство" становила 15,9% від загальної кількості. Кожне десяте підприємство належало до секції J "Інформація та телекомунікації".
Станом на 1 липня 2013р. середня кількість працівників на обстежених підприємствах сфери послуг склала 1655,2 тис. осіб, з яких 1533,7 - штатні.

Читайте також: В Україні обсяг послуг, реалізованих підприємствами сфери послуг в 2012 р. виріс на 0,8% - до 329,2 млрд грн