ua en ru

В Україні не підвищуватиметься плата за навчання дітей у музичних школах, - Павленко

В Україні не підвищуватиметься плата за навчання дітей у музичних школах. Про це сьогодні під час брифінгу заявив уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наразі ставиться завдання, що плата (за навчання в музичних школах) повинна бути обґрунтованою і доступною для батьків. Вона не повинна збільшуватися у будь-якому регіоні й в будь-якій зі шкіл. Тому я думаю, що та загроза, яка виникла кілька місяців тому по відношенню до музичних шкіл, на сьогодні ліквідована. Зокрема, й завдячуючи активній позиції батьківських комітетів та керівників музичних шкіл... Ми говоримо не просто про незбільшення, а можливо, навіть і про зменшення плати для окремих категорій дітей", - сказав Павленко.

Він також зазначив, що Президент України Віктор Янукович наголошує на збереженні та недопущенні закриття діючих шкіл естетичного виховання, а також на тому, що їхнє переоснащення і матеріально-технічне забезпечення має бути збільшене.

Крім того, за словами Павленка, у понеділок, 3 червня, відбудеться засідання ради директорів музичних шкіл, де обговорять необхідні рішення для того, щоб усі музичні школи України перейшли на новий рівень розвитку.

Читайте також: Президент доручив вирішити питання ліцензування ФОП, які надають послуги з позашкільної освіти, - Павленко