ua en ru

Президент доручив вирішити питання ліцензування ФОП, які надають послуги з позашкільної освіти, - Павленко

Президент України Віктор Янукович поставив перед Кабінетом міністрів завдання вирішити питання ліцензування діяльності фізичних осіб - підприємців, які надають послуги з позашкільної освіти. Про це повідомив уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко під час брифінгу, посилаючись на відповідний указ Президента, повідомила прес служба Президента України.

Павленко підкреслив, що Президент поставив завдання підвищити фахову підготовку педагогічних працівників, тренерів-викладачів, зокрема шляхом запровадження у вищих навчальних закладах спеціалізації "позашкільна освіта".

Крім того, за словами Павленко, для подальшого розвитку та поліпшення умов функціонування шкіл естетичного виховання Янукович доручив Міністерству культури України розробити нормативи забезпечення дитячих музичних та хореографічних шкіл, шкіл мистецтв музичними інструментами, приладдям та усім необхідним інвентарем.

Також Янукович доручив Міністерству освіти і науки, Міністерству культури, Міністерству молоді та спорту забезпечити модернізацію навчальної, матеріально-технічної бази позашкільних навчальних закладів.

"Кожна дитина повинна мати можливості для фізичного, естетичного та культурного розвитку, умови в закладах позашкілля мають відповідати їх потребам", - заявив Павленко.

Читайте також: Павленко: Відповідальність за безпечний відпочинок дітей влітку лежить на головах ОДА і Мінсоцполітики