ua en ru

В Україні кількість залізничних переїздів щорічно скорочується на 10-15%, - С.Михальчук

В Україні кількість залізничних переїздів щорічно скорочується на 10-15%. Про це на прес-конференції заявив заступник генерального директора "Укрзалізниці" Сергій Михальчук, передає кореспондент РБК-Україна.
"Щороку на 10-15% зменшується кількість переїздів, починаючи з 2002 р. Якщо в 2002 р. таких переїздів було 6200, то в поточному - 5661", - наголосив С.Михальчук.
Він також повідомив, що на утримання системи залізничних переїздів щорічно "Укрзалізниця" витрачає 300 млн грн. Говорячи про обладнання переїздів охороною та шлагбаумами, а також будівництво шляхопроводів над переїздами, С.Михальчук наголосив, що для цього потрібні великі кошти. Зокрема, обладнання переїзду двома шлагбаумами коштує 1 млн грн, чотирма - 1,4 млн грн, а обладнання пристроями, що унеможливлюють рух, - 3,4 млн грн. Для будівництва одного шляхопроводу необхідно 34 млн грн. Для того, щоб обладнати 1492 переїзди з автобусним рухом шлагбаумами та охороною, необхідно, від 1,5 до 5 млрд грн.
Також, С.Михальчук заявив, що "Укрзалізниця" неодноразово зверталася до МВС з проханням внести зміни до "Правил дорожнього руху", щоб за несанкціоноване перетинання залізничного переїзду водіїв позбавляли права керування транспортним засобом. С.Михальчук спростовує слова начальника ДАІ Валерія Лозового про те, що "Укрзалізниця" демонтувала шлагбаум на переїзді у м. Марганці, де сталося ДТП.
"За часів незалежності цей переїзд не охоронявся", - наголосив С.Михальчук.