ua en ru

В Україні до початку осені 2011 р. буде створена нова партія на основі "Української демократичної лівиці"

В Україні до початку осені 2011 р. буде створена нова партія на основі "Української демократичної лівиці", до якої на сьогодні входять п'ять партій: "Справедливість", "Народна влада", "Соціал-демократична партія України", "Соціал-демократична партія України (об'єднана)" та "Українська селянська демократична партія". Про це заявив голова партії "Справедливість" Станіслав Ніколаєнко на з'їзді лівих партій "Перший форум української демократичної лівиці", проведеної за ініціативою партії "Народна влада", передає кореспондент РБК-Україна.
За словами С.Ніколаєнка, на сьогоднішній день ще точно невідома конкретна дата з'їзду, на якому буде прийнято рішення про створення нової партії, проте, точно ясно, що від того, як вона буде називатися, буде залежати її точна доля. "Мета наша - створення єдиної загальноукраїнської лівоцентристської партії на базі ідеології європейського соціалізму, соціал-демократії", - заявив він.
Крім того, С.Ніколаєнко підкреслив, що на сьогоднішній день ведуться переговори з лідером Соціалістичної партії України Василем Цушком щодо можливого приєднання соціалістів, як на рівні керівництва, так і на рівні регіональних представництв до "Української демократичної левиці".
У свою чергу лідер партії "Народна влада" Йосип Вінський підкреслив, що в питанні створення нової партії "ми говоримо не про виборчі блоки, а про міжпартійне об'єднання, яке в ході консультації та спільної роботи перетвориться в єдину демократичну партію". "Ми всі рівні, у всіх однакові можливості і у нас немає однієї людини, хто це фінансує ... Нас об'єднують не гроші, не політичні амбіції, .. а чітка ідеологія і чітка спільна мета", - заявив Й.Вінський.