ua en ru

В "Ударі" називають відмову "Батьківщини" об'єднати посади мера і глави КМДА нелогічною і кон'юнктурною

В "Ударі" називають позицію "Батьківщини" з виборів у Києві та відмови об'єднати посади мера і глави КМДА - "нелогічною" і "кон'юнктурною".

В "Ударі" називають позицію "Батьківщини" з виборів у Києві та відмови об'єднати посади мера і глави КМДА - "нелогічною" і "кон'юнктурною". Про це "РБК-Україна" заявив депутат фракції "Удар" Павло Розенко.

"Батьківщина" не голосує за законопроекти нашої фракції, зокрема Віталія Кличка, про об'єднання посад голови КМДА і мера, про надання меру Києва реальних повноважень, адже чітко бачить, що альтернативи Кличку на виборах мера Києва немає", - заявив він.

Розенко зазначив, що тому "Батьківщина" спекулює на цій темі.

"Дає привід, щоб створити ситуацію, коли є мер по суті без реальних повноважень. І є керівник Києва - призначений в.о. Президентом - голова КМДА з реальними повноваженнями і всіма важелями управління в столиці. Саме цей чоловік і буде навіть при мері Кличко керувати в столиці", - сказав він.

При цьому Розенко вважає, що "позиція "Батьківщини" як мінімум нелогічна, адже, будучи в опозиції, вони теж виступали за об'єднання посад голови КМДА і мера. Але сьогодні, з огляду на політичну кон'юнктуру, їхня позиція змінилася".

При цьому джерело з "Батьківщини" підтвердило, що саме Володимир Бондаренко, який сьогодні є головою КМДА, але не має реальних шансів стати обраним мером, буде і далі керувати столицею, "маючи всі важелі, як і Попов довгий час, коли мер Черновецький був фактично відсторонений".

Як повідомив депутат "Батьківщини", що представляє один з мажоритарних округів Києва, саме Бондаренко буде балотуватися від партії на виборах мера 25 травня.

Однак не тільки Бондаренко, але і ряд інших тепер вже екс-членів "Батьківщини" складуть конкуренцію Віталію Кличку. А саме, Микола Томенко та Леся Оробець також візьмуть участь у виборах.

Як розповіло джерело, наближене до Кличка, "ситуація не однозначна. Багатьох може здивувати позиція Петра Порошенка, якого "Удар" підтримав на виборах Президента. Але він, що не секрет у вузьких політичних колах, розклав "яйця в різні кошики" на виборах мера. За нашою інформацією, він буде фінансувати кампанію Томенко. У нього хороші зв'язку з тим же Бондаренко. Тому зараз у партії є реальне розуміння того, що насправді перемога Кличка на виборах мера може не принести очікуваний результат", - розповіло джерело.

Також в "Ударі" наголосили, що "у разі проведення виборів мера Києва у два тури, що просуває ще один "активіст в столиці" і депутат "Батьківщини" Микола Катеринчук, перемога Кличка в першому турі точно не забезпечена. А це створить для нас додаткові проблеми і "поле" для чергових політичних "торгів".