ua en ru

У сирах "Гадячсиру" не виявлено рослинних жирів, - Держветфітослужба

Фахівці Росспоживнагляду за підсумками інспекції ТОВ "Гадячсир" (Полтавська обл.) не виявили слідів використання українськими сироварами рослинних жирів. Про це повідомив повідомив голова Державної ветеринарної і фітосанітарної служби України Іван Бісюк, передає прес-служба відомства.

"Перевірка показала, що в українських сирах насправді немає пальмової олії. Під час інспекції "Гадячсиру" компонентів, що містять рослинні жири, не виявлено, і про це йдеться в акті робочої групи. На заводі виробляються насправді масло і твердий сир", - повідомив Бісюк.

Він відзначив, що основні зауваження Росспоживнагляду стосуються розбіжностей в технології приготування сира, що "не стосується якості, а стосується нестиковок в законодавстві". "Ми згодні з тим, що у нас є розбіжності в технології виробництва і тим підприємствам, які хочуть експортувати свою продукцію на територію РФ, необхідно гармонізувати наші вимоги до виробництва сирів з російським законодавством", - сказав Бісюк, відзначивши, що українські підприємства розроблятимуть план заходів щодо усунення зазначених розбіжностей.

Щодо проведення подальших перевірок українських підприємств, Бісюк відзначив: "Ми продовжуватимемо діалог, ми відкриті для подальшої роботи".

Нагадаємо, Росспоживнагляд заявив, що перевірка "Гадячсиру" виявила порушення в технологічному процесі виробництва сира. За інформацією відомства, в період з 27 по 28 березня 2012 р. комісією Росспоживнагляду проведена оцінка підприємства ТОВ "Гадячсир" на відповідність вимогам ФЗ "Технічний регламент на молоко і молочну продукцію", під час якої відзначено низку істотних недоліків. На думку російських фахівців, технологічні параметри з виробництва сиру не відповідають вимогам російського законодавства. З результатами виявлених порушень були ознайомлені керівники ТОВ "Гадячсир", яким запропоновано розробити план заходів щодо усунення відзначених недоліків і представити в Росспоживнагляд, йдеться в повідомленні.