ua en ru

В РНБО перевіряють інформацію щодо завезення на Донбас обладнання для виготовлення фальшивих грошей

В РНБО перевіряють інформацію щодо завезення на Донбас обладнання для виготовлення фальшивих грошей
У Раді національної безпеки і оборони (РНБО) перевіряють інформацію щодо завезення на Донбас разом з "гуманітарним конвоєм" з Росії обладнання для виготовлення фальшивих грошей.

У Раді національної безпеки і оборони (РНБО) перевіряють інформацію щодо завезення на Донбас разом з "гуманітарним конвоєм" з Росії обладнання для виготовлення фальшивих грошей. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Дійсно була інформація, вона перевіряється. Є застереження, які озвучив Національний банк України про те, щоб люди уважно ставилися до купюр, які, наприклад, зараз ходять на сході України, а також, можливо, можуть проявилися і в інших регіонах України",- заявив Лисенко.

Це стосується не тільки української гривні, але і іноземної валюти. Лисенко також закликав українців повідомляти правоохоронців про виявлення фальшивих купюр.

Нагадаємо, за даними Служби безпеки України, в останніх двох так званих гуманітарних конвоях з Російської Федерації було доставлено обладнання для тренувальних таборів терористів.