ua en ru

У Сирії повстанці відбили у урядових сил місто Харем

Бойові підрозділи сирійських повстанців захопили місто Харем на кордоні з Туреччиною. Це розширило територію на півночі країни, підконтрольну опозиційним силам.

"Харем повністю звільнений", - повідомив журналістам представник базованої в Лондоні організації Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) Мохаммед Канаан. Він додав, що останнім оплотом урядових сил, що чинять опір, стала цитадель часів хрестоносців, яку вони перетворили на бастіон з системою вогню. Після завершення бою повстанці доповіли про захоплення в полон не менше 30 солдатів.

"Харем був дуже важливою метою, оскільки його жителі до цих пір зберігали вірність правлячому режиму", - відзначив глава SOHR Рамі Абдул Рахман.

У місті до початку збройного протистояння опозиції і урядових сил проживало 20 тис. осіб.

Відзначимо, що в зону впливу бойовиків вже входить значна частина північної провінції Алеппо, що межує з Туреччиною. За словами повстанців, під їх контролем знаходиться не менше трьох прикордонних переходів.

У Сирії з березня 2011 р. продовжується протистояння влади і опозиції. Опозиція вимагає відставки Башара Асада, звинувачуючи урядові сили в насильстві по відношенню до мирного населення. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел в країні орудують "банди озброєних терористів", підтримувані з-за кордону.

Читайте також: Ізраїль заявив про брак доказів використання владою Сирії хімзброї